Spirits up!

Rectangle 8@2x

Waar heb je nu echt behoefte aan? vroeg mijn collega ondernemer en collega coach Marcel Beuker mij. Samen begeleiden we teams en individuen. Nou, zei ik, ik heb er last van dat alles nu zo voorspelbaar is, dat iedereen zich alleen maar bezig houdt met het Corona probleem.
Het zuigt aan mijn energie. Ik merk het dat ik mijn sprankeling mis, ik wil gewoon weer voelen dat de energie stroomt. Waar ik behoefte aan heb: aan mijn ouwe, gretige Spirit! En ik ga ‘m weer opzoeken ook.

Mooi dat een simple vraag je soms direct in een andere wereld brengt. Ik weet als geen ander wat spirit is. Toch was ik ‘m blijkbaar kwijt. Natuurlijk had ik het gevoeld, maar nu pas besefte ik het echt.

En ook moet er veel gedaan worden nu. Nieuwe plannen, transformaties, vechten om overeind te blijven. Vooral dat laatste resulteert bij veel ondernemers in de ‘hand op de knip’ reflex.
Alle luxe en extra’s eruit en klaar om de klappen op te vangen. Het is niet onlogisch, soms echt nodig maar ook gevaarlijk.

Als er iets is dat we nu, voor onszelf, voor het behoud van onze bedrijven en misschien zelfs ook voor het behoud van onze families nodig hebben is onze spirit sterker maken dan ooit te voren.

Onze graagte, ons vechtlust, ons diepe verlangen, onze urge om slimmer en creatiever te zijn, ons plezier. Die zijn juist nu goud waard. Luxe is het allerminst.

Daar moeten we juist in investeren. Dat is wat ons echt gaat redden. En zelfs als dat niet zou lukken, dan gaan we in ieder geval met een brede grijns op ons gezicht ten onder.

Marcel en ik zijn ondernemer en dus ook opportunist. Maar waar we geen zin in hebben is het zoveelste ‘Hoe moet het nu na Corona liedje’
te zingen (met alle respect..). We houden gewoon niet van de angstige ondertoon.

Laat ons maar werken aan de spirit. We doen geen speciaal aanbod, hebben niet opeens een programma ‘Leadership after Corona’.
We weten net zo min als jullie wat er gaat gebeuren.

Dit wilde ik gewoon even delen. Laten we proosten op de spirit, die van jullie en de onze.

Titus Bovenberg en Marcel Beuker werken individueel en gezamenlijk als persoonlijke en teamcoach.

22 Mei 2020

Deel dit bericht: